Wiza do Kanady

Nabycie wizy do Kanady wcale nie jest zadaniem takimkłopotliwym, jakby to mogło wyglądać za pierwszym razem. Bieżący artykuł to odpowiednia sugestia dla wszystkich osób, które w najbliższym terminie potrzebują wybrać się do Kanady, jednak nie mają żadnego pojęcia jak zdobyć wizę.

Co musimy wziąć pod uwagę?? – Kanada wiza
W pierwszej kolejności trzeba nadmienić o fakcie, że wiza do Kanady> jest żądana nie tylko w razie przyjazdu do tego pięknego państwa, jak w trakcie podróży tranzytem. Polacy, którzychcą odwiedzić Kanadę wyłącznie w celach turystycznych nie potrzebują standardowej wizy. W Obecnie potrzebny jestwyłącznie zaświadczenie eTA (electronic Travel Authorization), który wolno uzyskać online, bez potrzeby wysiadania zpokoju.

eTa do Kanady online

Uzyskanie dokumentu eTA zajmuje dokładnie kilka minut i co najlepsze całość można wykonać za pośrednictwem sieci internetowej. Elektroniczna wiza Kanada jest więc ogromną gospodarnością czasu, środków a także dużych nerwów. By dostać konieczne dokumenty należy wypełnić szczegółowy podanie, które, możesz odszukać na stronie etacanadaonline.com/pl/. Wniosek można znaleźć także na stronie ambasady Kanady, ale niestety dostępny jest w tym miejscu tylko w języku angielskim i francuskim. Po zrealizowaniu wniosku należy odpowiedzieć na parę bezproblemowych pytań (np. czy byliśmy aresztowani, czy mieliśmy kontakt z osobami chorymi na gruźlicę itp.). Do pozyskania poświadczenia eTA potrzebny jest paszport a także mejl, na który otrzymany poświadczenie eTA.

Ile zapłacę za eTA?

eTA do Kanady kosztuje blisko 31 zł (7 dolarów kanadyjskich). Ceny można oczywiście w wygodny sposóbzrobić internetowo z wykorzystaniem karty kredytowej. Pamiętać trzeba także o tym, że za pośrednictwem eTA zdołamy w Kanadzie mieszkać maksymalnie do 6 miesięcy. Wskazane jest nadmienić także o tym, że dokument ważny będzie przez 5 lat od wydania. Podróż odbywa się wyłączniena podstawie paszportu, w związku z tym nie ma konieczności printowania uzyskanego e-mailem dokumentu.

eTA do Kanady

Elektroniczną wizę jest dozwolone zarejestrować internetowo tylko jeden raz,poszczególnej osobie. W praktyce oznacza to, że 5-cio osobowa rodzina wybierając się do Kanady ma obowiązek wypisać formularz pięć razy. Jak zaznaczono u góry wiza jest obowiązująca tylko w czasie 5 lat, jednak jeżeli Twój paszport przedtem straci ważność, tomechanicznie wiza również przestanie mieć moc wiążąca. Okres otrzymywania elektronicznej wizy zajmuje standardowo od 1 do 3 dni. Podczas wyrabiania dokumentu eTA nasz paszport musi być aktualny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia wycieczki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *